Főoldal / Tematikák / Test és fürdő / Városi szafari – tippek a napégés megelőzésére

Városi szafari – tippek a napégés megelőzésére

Van, aki többször és van, aki kevesebbszer, de szinte mindenki megtapasztalta már a napégés kellemetlen tüneteit. Bár a napsütés nemcsak kedélyállapotunkra van pozitív hatással, de szervezetünket is feltölti D-vitaminnal, nem mindegy, hogy a fénynek állandóan kitett bőrfelületeinket milyen módon és gyakorisággal óvjuk a káros UV-sugaraktól.

Ne gondoljuk, hogy csak strandolás, kirándulás alkalmával lehet szükségünk fényvédelemre, hiszen városi körülmények között, ha csak rójuk az utcákat vagy állunk a dugóban, akkor is ki vagyunk téve a napégésnek. Munkába menet, a buszra várva, napi teendőink intézése közepette vagy éppen valamilyen szabadtéri, városi program közben ugyanúgy pecsenyére sülhetünk, mint egy vízparton, ha csak nem vagyunk kellően elővigyázatosak. A fent említett helyzetek azért is különösen veszélyesek, mert gyakorlatilag úgy éghetünk le, hogy azt észre se vesszük…

napégés megelőzése, fényvédelem

Mit tehetünk a napégés megelőzéséért?

1. A kézfejünket, az arcunkat és a nyaki területet, amit nem tudunk ruhával fedni, jó minőségű napvédő krémmel vagy fényvédős testápolóval kenjük be indulás előtt, de akkor is elkelhet a naptej, ha vállainkat, hátunkat, karunkat szabadon hagynánk. Gondoljunk csak arra, hogy a naptej nem arra való, hogy meghosszabbítsuk a napon tölthető időtartamot, hanem hogy a bőrünk megfelelő védelemhez juthasson.

2. A nyári időszakban a nők számára különösen ajánlott fényvédő tartalmú arckrémet használni. Szinte mindegyik arckrém tartalmaz már több-kevesebb fényvédőt, keressük a csomagoláson az SPF feliratot, ami a fényvédő faktort és a mellette levő szám, az erősséget jelzi.

3. Ha lehet, 12 és 15 óra között inkább húzódjunk az utcák árnyékos oldalára, védjük a fejünket kalappal/sapkával/kendővel és igyunk minél gyakrabban vizet.

4. Fontos tudni, hogy az üveg sem gátolja az UVA sugarak áthaladását, ezért autóban utazva is be kell kenni az arcot és karokat.

5. Napjainkban számos kozmetikai termék, így az ajakápolók és alapozók is tartalmazhatnak már UV-sugárzást szűrő komponenseket. Ezeknek a komponenseknek a szerepe az, hogy mérsékeljék a napsugárzás káros, azaz karcinogén, valamint a bőröregedést gyorsító hatását. Sminkelésnél használjunk – főleg nyáron – ilyen termékeket.

Ajánlatunk:

AHAVA Halványító ráncfeltöltő hidratáló arckrém SPF20 50 ml

15 890 Ft

Tovább

Malu Wilz Perfekt ajakápoló

3 499 Ft

Tovább

COLO Bio Fényvédő 15+ testápoló tej 150 ml

6 580 Ft

Tovább

Kommentek

Szólj hozzá te is!