Főoldal / Tematikák / Arcápolás / Virulj ki – ősszel!

Virulj ki – ősszel!

Ugyan az őszről úgy tartják, hogy az elmúlás időszaka, ennek korántsem kell igaznak bizonyulnia a szépséget illetően. Frissítsd fel arcbőrödet az átmeneti évszakban is!

A legtöbben már évek óta tudjuk, hogy a nyári forróság és a téli fagyos hónapok igazi kihívást jelentenek a bőrünknek, azonban arra talán kevesebben gondolnak, hogy az indián nyár napsütéses hetei és az azt követő esős napok sem jelentenek kimenőt a tudatos ápolás alól. Sőt, az ilyen változékony időjárásban az arcunk számos különböző hatásnak van kitéve – akár egy napon belül is. Reggelente még az olykor csípősen hűvös levegővel, délutánonként pedig szikrázó napsütéssel kell megküzdenie a legnagyobb olyan bőrfelületünknek, amely gyakorlatilag a nap 24 órájában szabadon van. Pánikra azonban semmi ok, hiszen az arcápolás 3 pontja bármikor segítségünkre lehet.

Hidratálás

Azon túl, hogy nem kizárt, hogy a nyári napsugarak és a tenger sós vizének nyoma is meglátszik még az arcbőrünkön, az egy napon belül 10 foknyi hőmérsékletkülönbség is jócskán hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben kiszáradjon vagy érzékenyebbé váljon a bőr. A megoldás kulcsa a hidratálás, amely nemcsak rövidtávon segít, de a ráncok megjelenésének késleltetésében is nagy szerepet játszik. Ha selymesen puha és életteli arcbőr a cél, mindenképpen érdemes beszerezni a megfelelő arckrémet.

Akadnak olyan verziók, amelyek kifejezetten a nappali smink alatti bőrtáplálást valósítják meg, míg éjszakai verziójuk az arc pihenését segítik, ám ha könnyebben kivitelezhetőnek tűnik a napi egyszeri hidratálási rutin beiktatása, érdemes olyan krémet választani, amely 24 órán keresztül fejti ki nyugtató hatását.

Sminklemosás

Van, amire nem lehet elégszer felhívni a figyelmet – az arcápolásban ez a sminklemosás. Sokaknak eszébe sem jut, hogy már pár teljes harci díszben átaludt éjszaka is nagyban hozzájárulhat a bőrminőség látható romlásához. Igen, tudjuk, hogy az őszi sminkszempontból is a színek kavalkádja, de a jó hír, hogy egy gyors sminklemosós-vattapamacsos arctisztítás negyedannyi idő alatt megvan, mint maga a smink elkészítése. A szép arcbőrért ennyi igazán belefér.

Arcpakolás

Mert van, ami nem csak a filmekben működik. Különben is: ennyi luxus mindenkinek jár. Szóval hétvégi házi wellnessre fel, jöhetnek az arcpakolások és –maszkok, no, meg egy kis lazító sorozatnézés a kedvenc teád mellett. Mégis ki tudna ennek ellenállni.

Kommentek

Szólj hozzá te is!