Főoldal / Tematikák / Körömápolás / 2011-es körömlakk divat

2011-es körömlakk divat

Az idei évben a megszokott pasztell árnyalatok mellett jelen lesznek az igazán vad és vidám színek, nem is beszélve az extrém újdonságokról. Most megmutatjuk a főbb trendeket és néhány érdekességről is beszámolunk.

A körömlakkok esetében nem beszélhetünk tipikus szezonváltásról, hiszen sok olyan eleme van, ami egész évben állandó. Természetesen a minták esetében megfigyelhetőek bizonyos irányvonalak, amik mentén elindulhatunk, ha tanácstalanok vagyunk. Idén szerencsére széles a skála, a romantikus virágmintáktól kezdve a vad párducmintáig minden megengedett. Sőt, a tavasz különlegessége a színváltós lakk, illetve William és Kate eljegyzésének tiszteletére kiadott limitált szériás kollekció.

Kéttónusú
A tavaszi kifutók legnépszerűbb festési típusa a kéttónusú köröm volt, amikor vagy a köröm felső részén, a körömágy tetejére kerül félhold alakban egy másik szín, vagy pedig a körmök szegélyére. Mindkét fajtából érdekes végeredményeket lehet kihozni, és még a színek összeválogatására sem kell nagy figyelmet fordítani, hiszen a legújabb trendek szerint mindent keverhetünk mindennel.

Kattints a képekre a nagyobb méretért!

Romantikus pasztell
A francia manikűr és a pasztell árnyalatok sohasem mennek ki a divatból. Egyrészről tipikus esküvői stílus, másrészről pedig a mindennapokban is megállja a helyét, nem hivalkodó, így szigorúbb munkahelyeken és iskolákban is megengedett. Nőies, diszkrét és nagyon csinos!

Feltűnő színek
Akinek szép körmei vannak, vagy veszi a fáradtságot, és minden héten eljár manikűröshöz érdemes kipróbálnia valamilyen extra festést is, amit profi szakember gyorsan és igényesen készít el. Ilyen például a képen látható, Louis Vuitton rajongónak készült fekete alapon színes LV monogramokkal ellátott köröm, amihez ha házilag kezdünk neki nem garantált a szép végeredmény. Hasonló színes és vidám végeredményt kapunk, ha élénk árnyalatú, csíkokat festünk körmeinkre. Minden esetben igaz, hogy szép körömformák és körmök kellenek a tökéletes végeredményhez, és ha nem megy másként, akkor műkörmökhöz kell fordulnunk.

Burberry és Cavalli rajongók figyelem!
Az idei évben két minta nagyon hangsúlyosan van jelen a divatmagazinok oldalain. Az egyik a kockás köröm, ami a fekete-fehér pepita mintától kezdve, a klasszikus Burberry kockákon át minden formában jelen van. Természetesen lehet bonyolítani az egyszerűnek tűnő kockákat színekkel, strasszokkal és más elemekkel, ha valakit nem elégítenek ki a szabályos motívumok.

A Cavalli rajongók figyelmébe pedig a párducmintát ajánljuk, ami immár nem csak a ruhákon és kiegészítőkön jelenik meg, hanem a körmökön is. Természetesen nem elsősorban a hagyományos barna-fekete színkombinációra gondolunk, hanem a sokkal egyedibb és színesebb megoldásokra. Még arra sem kell törekednünk, hogy minden körmünk egyforma színű legyen, ha egy színből különböző árnyalatokat választunk még különlegesebb hatást érhetünk el.

Művészi minták
A műkörmös szakma csúcsa, mikor valaki műalkotásokra emlékeztető körmöket tud elkészíteni. A parányi felületen hihetetlenül részletgazdag mintákat nagy nemzetközi versenyeken értékelik, ahol természetesen a körmök felépítése is sokat számít. A hétköznapokban nem annyira életképesek ezek az alkotások, hiszen ki szeretne mosogatni ilyen gyönyörűségekben? Mindenesetre gyönyörködni jó bennük, és irigykedni, hátha egyszer mi is képesek leszünk ilyenre.

Újdonságok
William és Kate Middleton eljegyzése lázban tartja az egész szigetországot. A pólók, babák és bögrék sora után, a Nails Inc piacra dobott két körömlakkot, amiket Kate csodás eljegyzési gyűrűje ihletett. A limitált szériás csillogó kövekkel díszített vörös és nude árnyalatú lakkokat csicsás díszcsomagolásban vehetjük át.

Új távlatok nyílnak meg a manikűrösök előtt, ugyanis megjelentek a színváltoztató körömlakkok! Emlékeztek még a régi matchboxokra, amiket ha víz alá tettünk megváltoztatta a színét? Az In the Mood körömlakkok is ezt az elvet követik, így vízbe mártva körmeink más árnyalatot kapnak. Természetesen lehet játszani a színezéssel – például, hogy csak félig mártjuk bele a körmeinket a vízbe -, így sorra születhetnek a vicces és egyedi manikűrök.

Amikre szükséged lesz:

H&M vörös lakk, Oriflame rózsaszín lakk, Topshop kék lakk, Lancome piros lakk, Topshop rózsaszín lakk, Maybelline zöld lakk, Oriflame lila lakk

 

Mihály Viktória

Kommentek

Szólj hozzá te is!