Főoldal / Tematikák / Hajápolás / Az év legdivatosabb hajszínei

Az év legdivatosabb hajszínei

Minden év magával hozza a speciális hajszín trendjeit, így nem árt tisztában lenni az aktuális irányzatokkal. Idén sok év után búcsút mondhatunk az ombre festésnek, és a természetesebb tónusok hódítanak majd.

rosie-huntington-whiteley

„Ronze”
Elég a vörös szőnyeges események fotóit végigböngészni és egyértelműen kitűnik, hogy egyre többen vállalják be a vörös frizurát. Idén azonban nem a hagyományos „lángoló” tónusról beszélünk, hanem egy sokkal finomabb árnyalatról, mely a red és a bronze kifejezések összeolvasztásával egy új nevet is kapott: „ronze”.

ronze

Karamell tónusok
A bronzos árnyalat után jöjjön egy szintén meleg hajszín, a karamell szőke. Az már teljesen ránk van bízva, hogy rövid, vagy hosszú hajon kísérletezünk a karamellel, viszont a szép végeredmény érdekében alapfeltétel az egészséges haj.

karamell

Sötétbarna
Ahogy a szőke, úgy a barna sem mehet ki a divatból, csupán a tónusok változnak. 2015-ben a már-már feketébe hajló barna lesz a népszerű. Nem csokoládébarnáról van szó, sokkal inkább étcsokiról beszélhetünk. Ha túlságosan unalmasnak tartanánk a sötétbarnát, feldobhatjuk egy kis balayage festéssel.

barna

Nem elég megtalálni a tökéletes hajszínt, ami egyszerre divatos és illik hozzánk, meg is kell tudni őrizni azt. Ehhez elengedhetetlenek a speciálisan festett hajra kifejlesztett samponok és kondicionálók. Mi ezeket ajánljuk:

ápolók festett hajra

1. JOICO Color Endure színrögzítő sampon, 2. Paul Mitchell Color Care regeneráló hajápoló, 3. Paul Mitchell kémiai tisztító sampon, 4. JOICO K-PAK Color Therapy balzsam festett hajra, 5. JOICO K-PAK Color Therapy sampon festett hajra, 6. Paul Mitchell hajújraépítő pakolás, 7. BAIN DE TERRE színtartó hatású sampon, 8. Paul Mitchell Color Protect színvédő kondicionáló, 9. BAIN DE TERRE Passion Flower Többfunkciós fényspray, 10. Simply Organic hajszín-tartósság kezelés, 11. TIGI Catwalk Your Highness Elevating Sampon

Hűvös színek
A lágy, meleg színek mellett idén a hűvös árnyalatok is hódítani fognak. A fotókat elnézve egyértelmű, hogy ez az irányzat nem hajszínhez kötött, hanem kifejezetten a festék tónusa határozza meg. Mindegy, hogy lila, fekete, türkiz, ezüst vagy szőke színt választunk, a jeges árnyalatokat részesítsük előnyben.

cool

Balayage
Az ombre évek óta tartó uralmát idén a balayage (ejtsd: baliázs) töri meg. Szintén egy festési technikáról van szó, mellyel azonban sokkal természetesebb hatást érhetünk el. A balayage tulajdonképpen olyan melírozást jelent, amikor a tincseket nem különítjük el fóliával, így a festék nem különül el élesen, tincsenként. A cél minden esetben, hogy természetes napszítta hatást érjünk el, ami nem egyszerű, csakúgy, mint az ombre esetében itt is komoly bakik történhetnek, ha otthon állunk neki.

balayage

Képek forrása: FGR

Kommentek

Szólj hozzá te is!