Főoldal / Tematikák / Körömápolás / Bemutatkozik a NABA X-ONE kompakt lakkozó szett – TESZT

Bemutatkozik a NABA X-ONE kompakt lakkozó szett – TESZT

Bevezető helyett, úgy érzem, tartozom egy vallomással: soha életemben nem használtam UV fényre kötő gél körömlakkot, így a tényleges első tapasztalataimról fogok nektek most írni.
Elég rendszeresen festem a körmöm, imádom a nude árnyalatokat és a tűzpiros lakkokat, de eddig valahogy “elkerültük” egymást a gél típusúakkal. Ezért is örültem nagyon, mikor azt a feladatot kaptam a Beauty Magazintól, legyek most én az, aki kipróbálhatja a NABA X-ONE kompakt lakkozó szettet. Ez egy viszonylag új típusú gél lakk, mely egy lépésben is felhordható, nem igényel sem fixálást, sem fényzselét, így nagyon egyszerű a dolgunk vele.

Az őszi Glamour Napok alatt (október 6-9.) 20%-os kedvezménnyel lesz kapható a szett, így annak, aki gondolkodik rajta, érdemes elolvasnia a tapasztalataimat.

NABA_x-one

A doboz tartalma:

  • 2*6 ml X-one Lac Gel  (két divatszín – egy piros és egy puncs)
  • 15 ml Nail Prep – előkészítő folyadék
  • 15 ml X-one Base Gel – alapozó gél
  • 1 db mini LED lámpa (3W)
  • 1 db fehér buffer
  • 20 db oldószeres tasak
  • 1 db narancsfa pálca

Kezdeti riadalom

Mielőtt még nekiláttam volna, gyorsan körbetelefonáltam azt a két barátnőmet, akiről tudtam, hogy már évek óta ajánlgatják nekem a zselés lakkozást. Nem is annyira a technika érdekelt, hiszen az jól érthetően és pontosan le van írva a dobozban található használati utasításon (fotók is vannak mellékelve hozzá), inkább arra voltam kíváncsi, hogy milyen hatással lesz a gél lakk a körmömre.
De hogy még pontosabban fogalmazzak: az érdekelt, hogy mennyire fogja roncsolni a körmömet ez az egész folyamat: a bufferrel történő mattítás, a több rétegű lakkozás, az UV-lámpa használata, végül pedig az eltávolítás. Nem tudtam, hogy mire számítsak! Hallottam már lányokat panaszkodni arra, hogy ettől könnyebben elvékonyodik a körömlemez, néha begombásodik a köröm a gél lakk alatt, és ha nem megfelelően van lekezelve használat előtt a körömfelszín, akkor többet ártunk vele, mint használnak. Kicsit féltem, hogy amilyen peches vagyok, biztos velem történik majd meg minden lehetséges baj, de azt is tudtam, hogy megér egy próbát az akár 2-3 hétig is tartó lakkozás. Meg kell, hogy mondjam, nem csalódtam!

Gél lakkozás lépésről-lépésre

Először a fehér buffer segítségével (ami olyan, mint egy nagy reszelő) finoman bolyhozzuk fel a körmök felszínét, majd kenjük fel a Nail Prep folyadékot (a fehér üveg), ami segít, hogy jobban megtapadhasson a gél lakk a körmünkön. Villámgyorsan megszáradt, így jöhetett a második lépés, vagyis a Base Gel használata. Ezt az alapozó gélt vékonyan felhordjuk – és miután ezzel is megvagyunk, mehetnek az ujjaink az UV-lámpa alá 20 másodpercre.

Én a laptopomhoz csatlakoztattam a mini LED lámpát, de 220 V-os hálózatról is működtethető. Rém egyszerű a használata, a lámpa tetején van egy gomb, amivel állítható az időzítés: egy kattintás 10, kettő 20, míg három 30 másodpercet jelent. Ne kell megijednie senkinek, miután beállítjuk a LED lámpát, hogy hány másodpercig szeretnénk szárítani a körmünket, el kell telnie két-három másodpercnek, mire felvillan a kék UV-fény is, időt hagyva, hogy kényelmesen betehesük az ujjunkat, majd ha lejárt az idő, magától kikapcsol.

NABA_x-one_2

Ecsetgondok

A Nail Prep ecsetje kicsi vékony találtam, de mivel ebből az anyagból nagyon kevés szükséges, így is elég volt egyszer belemártani az üvegbe, hogy lefedjem a körömfelületet.
Ellenben az alapozó gél (X-one Base Gel, fekete üveg) ecsetje meg túl vastag volt, így nagyon óvatosan kellett vele bánnom, hogy ne kerüljön az ujjbegyemre is az anyagból. A színes körömlakk ecsetje a kettő között volt, azzal igazán könnyen lehetett dolgozni.

Színpompás körmök

Tudtam, hogy először bármennyire is vigyázzak, túl vastagon fogom felvinni az első réteg színt, de egy idő után már könnyedén éreztem az arányokat. Tényleg fontos, hogy vékonyan vigyük fel a színes gél lakk rétegeket – lehetőleg két réteget, hogy még szebb legyen a végeredmény –, mert ha túl vastag, nem fog rendesen megkötni a lámpa alatt, hullámos lesz és egy idő után elválik a körmünktől.

Számomra úgy tűnt, hogy ha ügyesen kenjük fel, talán már egy réteg színes körömlakk is elég ahhoz, hogy jól be legyen fedve a körmünk és mivel nem igényel utólag fixálást, így hamarabb is végzünk vele.
Így elsőre nem akartam megkockáztatni, és a használati utasításon is azt írta, hogy ragaszkodjunk a két réteghez, de szerintem legközelebb megpróbálom egyből megoldani.

Konklúzió

Nekem, kezdő gél lakk használónak is alig félórámba tellett, hogy meglegyen a manikűröm, pedig két ujjamat indulásból el is rontottam.
Mindenkinek ajánlok a művelet befejezése után egy alapos kézmosást, hogy még véletlenül se kerüljön a szemünkhöz vagy az ajkunkhoz az ujjunk úgy, hogy még van rajta valamilyen szer.
Lehet, hogy a kezdők szerencséje, de inkább a jó minőségű termékeknek hála, hogy igazán jól sikerült a manikűröm, aminek azóta is mindenki a csodájára jár.
Azt hiszik, hogy manikűrösnél jártam és nagyon elcsodálkoznak, mikor elmondom, hogy egy otthon is használható gél lakkozó szettel értem el ugyanolyan hatást, mint ők, akik órákat töltenek szalonokban.
A doboz kis helyet foglal, és ha kiszedegetjük belőle a kellékeket, akár egy kisebb neszeszerben is elfér minden, így magunkkal vihetjük utazás alkalmával is. Annak külön örültem, hogy nem kellett órák hosszat mozdulatlanul töltenem addig, míg tökéletesen megszáradt a lakkom, nem lett mintás a körmöm az ágyneműtől, nem ragadt bele szempilla sem más szöszök, és a mosogatásokat is túlélte.
A gél lakk könnyedén eltávolítható volt az oldószerrel átitatott tasakok és a pálcika segítségével anélkül, hogy megkarcoltam volna a körömfelületet.
Aki otthoni profi gél lakkozásra vágyik, annak csak ajánlani tudom a NABA X-ONE kompakt lakkozó szettet!

NABA_glamournapok2

Eszter

 

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!