Főoldal / Tematikák / Körömápolás / Varázsolj színes mozaikokat körmödre!

Varázsolj színes mozaikokat körmödre!

Az ősz beköszöntével egyre népszerűbbé válnak a természet változó színei – a barna, a sárga és a vörös árnyalatai veszik uralmuk alá a színskálát, ám ezek mellett a tónusok mellett azért nem szorulnak háttérbe az olyan örök kedvencek sem, mint mondjuk az arany, vagy a rózsaszín. Ezúttal egy Pshiiit tutorial segítségével szeretnénk Nektek bemutatni egy körömfestési technikát, illetve ötletet, melynek segítségével színes, mozaikos körmöket készíthettek.

Ez a megoldás már csak azért is aktuális, mert egyrészt felvonultatja a korábban már említett őszi árnyalatokat, mégis érződik még rajta a nyár hangulata és az elmúlt hónapok napfényes utóíze. Ha tehát akad szabadidőtök és szívesen kipróbálnátok valami újat, akkor készítsétek el magatoknak ezeket a motívumokat!

Amikre szükségetek lesz:

OPI Euro Centrale körömlakk – OY! Another Polish Joke
Bellápierre körömlakk – Pink
OPI körömlakk – My Address is Hollywood
SpaRitual Körömlakk – Wipeout
SpaRitual Reflect körömlakk – Positive Vibe

Első lépésként a fehér lakkal alapozzátok le körmeiteket figyelve arra, hogy a fedés tökéletes legyen. Ha szükség van rá, akkor inkább két rétegben vigyétek fel a lakkot, majd várjátok meg, amíg az teljesen megszárad. Miután ezzel megvagytok illesszétek fel a formázó csíkokat a körmötökre mind hosszában, mind pedig keresztben, ezzel kialakítva a mozaikos hatást. Nagyon figyeljetek arra, hogy rendesen le legyenek ragasztva a csíkok, nehogy véletlen alájusson a festék, tönkretéve ezzel az éles kontrasztokat és a pontos határvonalakat.

A ragasztócsíkok felvitele után lényegében nem maradt más dolgotok, mint a rózsaszín, sárga és arany árnyalatokat felvinni, figyelve arra, hogy arányosan használjátok a színeket. Hagyjatok egy kis időt a száradásra, majd óvatosan távolítsátok el a csíkokat. Ha teljesen kész vagytok és minden tökéletesen sikerült, akkor egy top coat réteget vigyetek még fel, a tartósabb hatás érdekében.

A színeket természetesen ízlésetek szerint variálhatjátok és akár merészebb párosításokat is kitalálhattok – saját stílusotokban.

Az eredeti cikket az alábbi linken, a Pshiiit.com oldalán találjátok.

Zsikla Csaba

Kommentek

Szólj hozzá te is!