Főoldal / Tematikák / Férfi / A legjobb illatok férfiaknak

A legjobb illatok férfiaknak

Manapság már a férfiak is bátran, kedvükre válogathatnak a drogériák, illatszer üzletek egyre bővülő kínálatából, hiszen a sportos, könnyed illatoktól kezdve a markánsabb, erőteljesebb jegyeket hordozó parfümökig szinte minden megtalálható a polcokon. Ezúttal 10 olyan parfümöt gyűjtöttünk össze, melyek az ősz során kifejezetten jó választásnak bizonyulnak majd.

Giorgio Armani – Armani Code Pour Homme

Giorgio Armani, a legendás olasz divattervező egy kifejezetten markáns, mégis könnyed, férfias illatot álmodott meg, mikor elkészítette az Armani Code Pour Homme illatszereit. A főleg „nappali viseletre” javasolt könnyed illat a citrusok jegyeit viseli, de felfedezhető benne a bergamott, a tonkabab és az olíva egy-egy illatjegye is.

Calvin Klein – Obsession

Az Obsession parfümök világszerte rendkívül ismertek és népszerűek. A férfiak számára készült Obsession illatszerek sportos „jellegűek”, ám akkor is jó választásnak bizonyulnak majd, ha egy elegánsabb öltözékhez akarunk parfümöt, illatot társítani. A CK Obsession termékek fás, keleties illatvilágot képviselnek – ehhez társul a levendula, a mandarin és a borostyán jellegzetes illata, mely izgalmas, csábítóan férfias elegyet alkot.

Petrana – Odin 04

Az Odin egy igazi luxus különlegesség, mely elsősorban a középkorú – főleg tehetősebb – férfiak körében örvend nagy népszerűségnek. Az alapjáraton egyébként unisex illatként pozícionált Odin a jordán sivatag különleges virágainak esszenciáját zárja magába. Hatása, illatvilága lépcsőzetesen bontakozik ki: első körben a jellegzetes, fűszeres aromák érződnek, melyeket a virágos, majd végezetül az úgynevezett föld jellegű aromák követnek.

Gucci – Guilty

A Gucci bűnös illata citromos, fűszeres és levendulás illatokat hordoz. A csábító, könnyed és friss illat kifejezetten magával ragadó, kissé provokatív – így minden kétséget kizáróan a magabiztos, céltudatos férfiak kedvelt parfümjeként aposztrofálható.

Diesel – Only the Brave & Only the Brave Tattoo

Diesel két illata, az Only the Brave és az Only the Brave Tattoo főleg azoknak a férfiaknak fog tetszeni, akik kedvelik a gyümölcsös, édeskés illatokat. Ennek a beütésnek köszönhetően ezek az illatok főleg a nyári időszakban voltak népszerűek, ez azonban nem jelenti azt, hogy a hűvösebb, őszi időben ne számítanának jó választásnak – sőt, kellemes felfrissülést fognak hozni az almás, bódítóan gyümölcsös jegyek még akkor is, ha az idő már ősziesre vált.

Issey Miyake – L’Eau d’Issey Pour Homme

A L’Eau d’Issey Pour Homme egy igazi japán klasszikus, mely a keleties stílus jegyeit ötvözi a modern, kozmopolita életérzéssel. Kifinomult, elegáns, könnyedén citrusos jellegű, friss, fás jegyeket hordozó kissé fűszeres illat, mely minden alkalomhoz illik és amely minden férfi köré kellemes illatfelhőt varázsol.

Jean Paul Gaultier – Le Male

A Le Male a férfiasság netovábbja – nem is csoda, hogy az egyik legkedveltebb illatról van szó, már ami a férfi parfümöket illeti. A fekete üröm és a menta adja a frissesség alapját – egy meglepően hűvös, mégis érzéki illat.

Lacoste – Eau de Lacoste

A Lacoste sportos, változatos illatkollekciót hozott létre. Az illatokat színes üvegcsék zárják magukba, melyek más-más „stílust” testesítenek. A karakán, maszkulin parfümöktől kezdve a klasszikus, kifinomult illatokig szinte minden megtalálható a 6 illatból álló Eau de Lacoste kínálatában.

Paco Rabanne – One Million

A One Million tipikusan egy olyan illat, melyet már messziről fel lehet ismerni. A rendkívül jellegzetes, sőt már-már összetéveszthetetlen, édeskés jellegű, gyümölcsös-fűszeres illat a hazai férfiak körében is rendkívül népszerűnek számít és még a világ „toplistáin” is igencsak előkelő helyen szerepel. A grapefruit, a menta, a rózsa és a fahéj alkotja ezt a kedvelt illatot, mely kifejezetten hosszan tartó hatást garantál.

Chanel – Bleu

Egyáltalán nem véletlen az, hogy a Chanel is szerepel a legjobb parfümök válogatásában, sőt mi több, ha képzeletbeli dobogón szeretnénk felsorakoztatni a most bemutatott illatokat, akkor minden kétséget kizáróan a Chanel és a Bleu vinné a pálmát.

A kihívóan citromos, fás jegyek felszabadítják az érzékeket és magabiztossá teszik az illat viselőjét. A parfüm, mely gyorsan megszerezte magának az „ikon” státuszt friss, tiszta és érzéki illatjegyeket hordoz. A Bleu-t sajnos aranyáron mérik, de alkalom adtán érdemes beruházni egy üvegcsére, hiszen garantáltan az egyik legjobb parfümöt kapjuk cserébe pénzünkért.

Forrás: Top Tens World

Zsikla Csaba

Kommentek

Szólj hozzá te is!