Főoldal / Tematikák / Férfi / 7 dolog, amivel egy férfi is árthat az arcbőrének

7 dolog, amivel egy férfi is árthat az arcbőrének

Az arcápolás nemcsak a nők kiváltsága, hiszen a férfiak bőre is éppolyan törődést igényel, mint a gyengébbik nemé. Bár sokan úgy gondolják, a kozmetikumok rendszeres használata, az odafigyelés és ápolás inkább a piperkőcség jele, a valóság az, hogy a férfiak bőre is ugyanúgy öregszik, őket sem kímélik a szarkalábak, a pattanások, a mitesszerek, tehát a gondoskodás mellett a megelőzés is nagyon fontos.

férfi arcápolás

Összegyűjtöttünk most 7 olyan veszélyforrást, amivel egy férfi is árthat a bőrének:

1. Napozás védelem nélkül

Így nyár elején talán a legaktuálisabb, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szoláriumozás, a napozás milyen rizikófaktor akkor is, ha sok férfi cikinek érzi a fényvédők, naptejek használatát. Ezen termékek használatával nemcsak az idő előtti bőröregedés és a kellemetlen leégés kerülhető el, de mint tudjuk, a bőrrák kialakulásáért sok esetben a káros UV-sugarak a felelősek.

Fabulon SPF 50+ naptej 

2. Kevés alvás, stresszes életmód

Az alváshiány és az állandó stressz is nyomot hagy az arcon, főleg a szemkörnyék körül. Éppen ezért jó, ha egy férfi fegyvertárában is van egy jó szemkörnyékápoló, amivel még a legálmosabb reggelen is eltüntethetőek a kialvatlanság jelei. Ráadásul vannak kifejezetten a férfiak bőréhez igazított termékek, amik ott és úgy fejtik ki hatásukat, ahogy az a nagykönyvben is meg van írva.

Lancôme Men Age Fight Yeux szemkörnyékápoló

3. Dohányzás

Nemcsak egészségügyi kockázatai vannak a rendszeres dohányzásnak, de a bőrrel is a lehető legrosszabbat tesszük, ha ennek a káros függőségnek hódolunk. Ráncosodás, fakó bőr, a száj körüli erősebb mimikai ráncok, rossz lehelet… csak néhány következménye az állandó cigizésnek.
Jobb mihamarabb megszabadulni tőle, hiszen hosszútávon nem hogy letagadni nem lehet majd a korunkat, de 10 évvel öregebbnek is fogunk látszani tőle.

Clinomyn fogkrém dohányzók részére 

4. Kevés folyadékbevitel

Ha már nyár és napvédelem, akkor a megfelelő folyadékbevitelről is beszélnünk kell. A külső hidratálás mellett, éppúgy fontos a belső is, tehát ha még eleinte nehezünkre is esik, naponta ajánlott a 2-2 és fél liter folyadék elfogyasztása. És itt nem a sörre gondolunk… vízre, ásványvízre, gyógyteákra, természetes gyümölcslevekre. Még a legkétkedőbbek is elcsodálkoznak azon, hogy egy-két hét bőséges folyadékbeviteltől mennyire megváltozik a bőr: rugalmasabb, életteltelibb, ragyogóbb és tisztább lesz. Erre pedig ha rásegítünk egy jó arckrémmel is, nyugodtan hátradőlhetünk azzal a tudattal, hogy mi megtettük a lehető legtöbbet, amit csak lehetett a bőrünkért.

AHAVA MEN Ránctalanító hidratálókrém SPF15

5. Az esti arctisztítás mellőzése

Amikor arcápolás kapcsán erről esik szó, legtöbbször azt hangsúlyozzuk, hogy a nőknél mennyire fontos, hogy még hajnalok-hajnalán is legyenek annyira figyelmesek, hogy lefekvés előtt lemossák a sminkjüket, megtisztítsák az arcukat a különböző szennyeződésektől. Ehhez képest a férfiak máris előnnyel indulnak, hiszen esténként/éjszakánként a szemfesték-lemosással már nem kell bíbelődjenek, ám egy tisztítással igenis muszáj. Annyi piszok és szenny képes ragadni napközben az arcunkra, hogy azzal eltömődnek a pórusok, így pedig egyenes út vezet a bosszantó pattanásokhoz és mitesszerekhez.

Nivea Aqua Effect arctisztító tej normál, vegyes bőrre

6. Nem megfelelő borotva, az (utó)gondoskodás hiánya

Egy férfi életében talán a leglényegesebb pontja az arcápolásnak a borotválkozás. Sajnos
vannak olyan bőrtípusok, akiknél teljesen mindegy, hogy pengét vagy villanyborotvát használnak, a bőrük nagyon könnyen kipattogzik. Ilyen esetekben egy jól megválasztott borotválkozó gél, arcszesz még csodát tehet.

L’Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic borotválkozás utáni arcszesz irritált bőrre

7. Helytelen étkezés és vitaminbevitel

A kutatások azt mutatják, hogy a magas glikémiás indexű ételek, mint a fehér kenyér és a cukor, szorosan összefügg a pattanások kialakulásával. Lényeges lenne száműzni teljesen ezeket a finomságokat, ha aknékra, zsírosodásra, mitesszerekre hajlamos a bőröd. Inkább egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, hiszen most amúgy is igazi vitamindömping van a piacokon.

Kommentek

Szólj hozzá te is!