Főoldal / Tematikák / Férfi / Fesztiválszezon túlélő-kisokos férfiaknak

Fesztiválszezon túlélő-kisokos férfiaknak

Javában tombol a fesztiválszezon, ha pedig nem akarsz lemaradni egy jó programról sem, kénytelen vagy belecsúszni az olyan éjszakába nyúló haddelhaddokba is, amit munkanap követ. Mivel a legtöbb munkahelyen nem megengedett az egész napos napszemüveg viselés és szabadnapot sem sok helyen adnak, ha előző nap átbuliztad az éjszakát, ezért most adunk néhány tippet, hogy hogyan vészelhető át egy buli utáni reggel és munkanap.

fesztiválszezon

Tippek, hogyan tüntesd el a kialvatlanság jeleit az arcodról:

1. Igyál sok vizet…

… és a tested új életre kap, vagy legalábbis kevésbé fog szomjazni. Minden nap fontos a megfelelő folyadék bevitel, hiszen ha sejtjeid szomjaznak, nem képesek elvégezni az ún. szállító munkát sem, így fáradékonyabb, fejfájósabb is lehetsz. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy a reggeli macskajajjj-ra is a legjobb gyógymód a víz (valakinek a gyógy sör is beválik, de először mindenképp vízzel próbálkozz).
Ha szomjas a tested, a szemed alatti amúgy is vékony bőrréteg még jobban elvékonyodik, kiszárad és karikás, táskás lesz. Ez a probléma sajnos mindkét nemet egyaránt érinti kortól függetlenül, szóval férfiként neked éppoly fontos a megfelelő folyadékbevitel, mint a nőknek, pláne, ha előző este kirúgtál a hámból.

2. Használj szemcseppet.

Ha keveset alszol, esetleg sokat tartózkodsz dohányfüstös környezetben, a szemed könnyebben begyulladhat. A kipirosodott, vörös szemekre megoldást jelenthet, ha beszerzel egy szemcseppet, amit bármikor bevethetsz munkába menet előtt.

Gabriel Vörösödés Elleni szemcsepp

3. Legyen egy jó szemkörnyékápolód

Igen, jól hallottad, ez nemcsak női kiváltság. Miután ébredés után hidegvízzel megmostad az arcod, a legjobb dolog, amit még a bőrödért tehetsz, egy jó hidratálókrém és szemkörnyékápoló. Mivel a férfi arcbőr igényei némileg különböznek a női arcbőr igényeitől, ezért érdemes egy sajátot is beszerezni. A szemkörnyékápoló felfrissíti a duzzadt, fáradt szemeket, eltünteti a ráncokat.

Lancôme Men Réenergy 3D Yeux szemkörnyékápoló

4. Ha semmi nem segít: hideg kanál a szemekre.

Régi gyógymód, de beválik. Ha karikás, fekete foltos, duzzadt a szemed, ameddig készülődsz, reggel két kanalat hajíts be gyorsan a mélyhűtőbe, ami ha kellően lehűlt, megoldást jelent majd a gondjaidra. Először lehet kellemetlen lesz, de utána még jól is fog esni, ráadásul ezt még napközben többször is megismételheted.

5. Egy frissítő zuhany is csodát tehet.

Nem lehetsz annyira késésben, hogy ne férjen bele egy ébresztő zuhany a reggeledbe. A hideg-meleg váltózuhany felpezsdíti a tested és felébreszt.

Baba Menta Férfi tusfürdő

 

Kommentek

Szólj hozzá te is!