Főoldal / Tematikák / Körömápolás / A tavasz árnyalatai – a legtrendibb körömlakkok

A tavasz árnyalatai – a legtrendibb körömlakkok

Az elmúlt hetekben többé-kevésbé sikerült megismerkednünk a nagy körömlakk trendekkel, igaz, eddig csak egy-egy részletet sikerült kiragadnunk a számtalan új kedvenc közül. Most azonban igyekeztünk összegyűjteni azokat az árnyalatokat, trendeket és aktuális favoritokat, melyek szinte kötelezőnek számítanak majd az új szezonban.

A szürke nagyon sok árnyalata

A tél általában a sötét árnyalatoknak, a feketének, a barnának és a mély tónusoknak kedvez, míg a tavasz az élénk, vidám színek időszaka. Az idei szezonban azonban a szürkés, ezüstös árnyalatok is előtérbe kerültek – ezek ugyanis amolyan átmenetet képeznek a két véglet között. Könnyedek és kevésbé karakteresek, mégis kellően feltűnőek, unalmasnak pedig egyáltalán nem nevezhetőek.

OPI körömlakkok 15 ml, OPI Shatter Körömlakkok 15 ml,
Artdeco Kerámiás körömlakkok, OPI – James Bond Skyfall 007

A pasztell kedvencek

A pasztelles tónusok egyszerűen nem akarnak kimenni a divatból. A menta zöld, a babarózsaszín és a halvány citromsárga (kanárisárga) árnyalatai már nagyon régóta a toplistás színek között szerepelnek, és úgy néz ki, hogy ez így is marad még egy jó darabig. Ezeket az árnyalatokat gyakran nevezzük fagylaltos, cukorkás színeknek, hiszen leginkább a színpompás édességekre emlékeztetnek minket, no meg a vidám hangulatra és a tavaszi napsütésre.

OPI körömlakkok 15 ml, SpaRitual Körömlakkok 15 ml

SpaRitual Meditate körömlakk szett

Élénk ajkak, élénk körmök

Idén tavasszal érdemes egyszerre beszerezni az új rúzsokat, szájfényeket és a körömlakkokat. Most ugyanis trendinek számít az „egységesség”, a legújabb irányzatok szerint a körömlakkok és a rúzsok árnyalatát bátran lehet párosítani. Vörös ajkaidhoz válassz vörös lakkokat, a pink rúzshoz élénk rózsaszín körömlakkot használj és így tovább. A hatás garantál.

Tejes árnyalatok, krémes színek

Meglepő újdonságnak számítanak a tejes, krémes árnyalatok – már ami a körömlakkokat illeti. Az enyhén bézs, adott esetben rózsaszínes vagy éppen kávés, barnás beütésű, de alapjáraton amolyan tejes jellegű, krémes tónusok még csak most kezdték meg hódító körútjukat, de egészen biztosan az aktuális kedvencek között fognak szerepelni.

Mandarin Tango – színes tánc a körmökön

A Pantone színek toplistáját sokáig a smaragdzöld vezette, a Tangerine Tango árnyalatát azonban lehetetlen letaszítani a trónról. A vibráló, mandarinos, narancssárgás tónus a körömlakkok között még mindig abszolút favorit – a tavaszi és a nyári szezonban tehát a színes körmök még egyszer táncra perdülhetnek.

OPI Euro Centrale körömlakkok, SpaRitual Körömlakkok 15 ml

Meztelen körmök

Végül, de nem utolsó sorban jöjjenek azok a kedvencek, melyek megint csak ismerősök lehetnek a korábbi időszakból. Ezek pedig a nude árnyalatok, melyek mondhatni időtlen-idők óta jelen vannak, igaz, mindig más formában. Idén tavasszal például egyfajta alapot képeznek, melyeket a fémes, élénk árnyalatok egészítenek ki. Emlékeztek még azokra a trendekre, melyeket pár hete mutattunk Nektek? Az új francia manikűr például a nude árnyalatokra épül, a fehér helyét viszont a színes árnyalatok veszik át.

Forrás: Refinery 29, Pshiiit.com, Fashion Polish

Zsikla Csaba

Kommentek

Szólj hozzá te is!