Főoldal / Egyéb / Tiszta sor

Tiszta sor

Korábban volt, aki nagyobb, volt, aki kisebb hangsúlyt fektetett a tisztaságra, manapság azonban az emberek higiéniához való hozzáállása jelentősen megváltozott. Pedig a szépségápolásban eddig sem volt kérdés, mi a helyes út.

Arctisztítás

Bár az egyik legfontosabb szépségápolási rutinról van szó, legtöbbünknek a legnagyobb kihívást valamiért ennek rendszeres betartása okozza. Fogadj el tőlünk egy tippet: fogd fel énidőként az arcápolást, és használd ki, hogy van estéként 5 olyan perc, amikor csak és kizárólag azzal foglalkozol, hogy lemosod a sminket és “töltöd” a bőrödet. Huszonévesen ez még nem tűnik akkor kincsnek, de amikor például már kisbabád van vagy nyomják a válladat a munkahelyi határidők, csodálatos élmény az a pár perc – és még az arcod is meghálálja. Lényeg a lényeg: soha ne hagyd ki az arctisztítást.

Kéztisztítás

Kevesen gondolnak bele, mennyi mindennel találkozik nap mint nap a kezünkön lévő bőrfelület, pedig ha megállunk egy pillanatra, és számba vesszük, mi mindent juttatunk rendszeres kézmosás- és/vagy fertőtlenítés nélkül a szervezetünkbe, a legtöbben valószínűleg kellőképpen megijedünk ahhoz, hogy ne csak időszakosan, hanem mindig legyen a táskánkban egy mini kézfertőtlenítő.

Eszköztisztítás

Az arcápolás és sminkelés legfontosabb alapja a megfelelő higiénia, amely a szükséges tartozékok helyénvaló tisztántartásával kezdődik. Sokan mégis megfeledkeznek arról, hogy a sminkecseteket rendszeresen tisztítsák vagy csak nehézkesen tudják azokat karban tartani. Pedig ahogy mossuk a ruháinkat vagy néha megszabadítjuk a cipőinket a különböző szennyeződésektől, úgy ezt a “nagytakarítást” a fürdőszobai kellékeink esetében is bevezethetjük. Sőt, erre a célra már akár profi, elektromos segítséget is bevethetünk.

Kommentek

Szólj hozzá te is!