Főoldal / Rovatok / Terméktesztek / JimJams – a szerethető antibakteriális szappan

JimJams – a szerethető antibakteriális szappan

Vajon belegondolt már valaki, hogy napjában minimum húszszor mosunk kezet? Ez azt jelenti, hogy ha átlagosan 8 órás alvással számolunk, akkor gyakorlatilag körülbelül háromnegyed óránként egyszer odaállunk a mosdókagyló elé, hogy tisztává varázsoljuk a kezeinket, amiből arra is következtethetünk, hogy ez az egyik leggyakoribb tevékenység, amelyet egy nap végezünk. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt, főleg, ha figyelembe vesszük, mennyi baktériummal és szennyeződéssel találkozik ez a testrészünk egy nap alatt.

Én magam már jó ideje nagy felhasználója vagyok a különböző antibakteriális termékeknek. Nevezhetnénk egy túlzásnak is, de valójában szerintem ha valami gyengéden távolítja el a szennyeződéseket, és közben még extra védelmet is nyújt, nincs értelme azon rágódni, hogy szükség van-e a plusz védelemre vagy sem. Legutóbb a JimJams folyékony szappanát próbáltam ki, amely antibakteriális hatóanyaggal készül. Nem csalódtam.

A leggyakoribb tévhit az ilyen termékekkel kapcsolatban az, hogy szárítja és ezzel öregíti a bőrt, de el kell árulnom valamit: a JimJams szappannal egyáltalán nem tapasztaltam ezt. Oké, a leírása is azt állítja, hogy hidratáló és visszazsírozó összetevőket tartalmaz, de a gyakorlat is azt mutatja, hogy a mostanában reggelente beköszöntő csípős levegő ellenére sem kellett még elővennem a nehéztüzérséget jelentő hidratáló kézkrémeimet, pedig egy héten keresztül ezzel a termékkel mostam a kezemet, ami egy gyors fejszámolást elvégezve a fentebb látható hozzávetőleges statisztikát figyelembe véve is majdnem 150 kézmosást jelent.

Nem mellesleg az illata is jó, ami tudom, hogy nem mindenkinek számít, de én akkor is szívesebben használok olyan dolgokat a fürdőszobámban, amelyek nem arra a bizonyos fertőtlenítő illatra emlékeztetnek, amelyet az ember az orvosi rendelőkben tapasztal. Valljuk be, utóbbival nem szívesen találkozik ilyen gyakorisággal az ember lánya/fia.

Mi következik mindebből? Attól, hogy valami antibakteriális és még a leírása is olyan komoly dolgokkal kecsegtet, mint hogy “csökkenti a mikróbák számát és segíti a bőr baktérium elleni védelmét”, abszolút lehet szerethető és képezheti a mindennapi rutinok alapját. Nálam legalábbis így lesz a továbbiakban is.

Kommentek

Szólj hozzá te is!