Főoldal / Tematikák / Smink / Klasszikus vörös ajkak

Klasszikus vörös ajkak

A vörös ajkak igazi klasszikusnak számítanak a szépségápolásban, melyek a hús-vér nőiességet és erotikát képviselik. Olyan hírességek neve forrt össze a vörös rúzzsal, mint Marilyn Monroe vagy mostanában Dita von Teese.

A vörös rúzst azok használják rendszeresen, akik ízig-vérig nőnek érzik magukat és nem félnek a kíváncsi tekintetektől. A vörös rúzs a nőiességet, a csábítást szimbolizálja, éppen ezért rengeteg híresség használja előszeretettel. Ha megfigyeljük, hogy kik nyúlnak vissza ehhez a klasszikushoz, akkor észrevehető, hogy hófehér bőrű sztárok vagy éppen afro amerikai hírességek vállalják be leggyakrabban. Dita von Teese, Angelina Jolie és Anne Hathaway kedvenc árnyalata, de ne feledkezzünk meg Rihannáról vagy Beyoncé-ról sem.

Hogyan készíts vörös ajkakat?

Bár azt hinnénk, hogy a vörös rúzst csak egyszerűen feltesszük és már indulhatunk is, annál azért egy kicsit kényesebb árnyalatról van szó. Ugyanis bármilyen hiba sokkal jobban kiütközik a feltűnő színnek köszönhetően, legyen az csak egy megremegett kéznek köszönhető szabálytalanság. A következőkben leírjuk lépésről-lépésre, hogyan lehet profi vörösre rúzsozott ajkakat elkészíteni:

1. Ápoljuk ajkainkat! Rendszeresen radírozzuk ajkainkat, hogy eltávolítsuk az elhalt rétegeket, majd hidratáljuk alaposan, hogy visszanyerje egészséges színét.
2. A tartós rúzs alapja a megfelelő alapozás. Ez lehet egy alapozó rúzs, vagy szájceruza, melynek köszönhetően a rúzs megtapad az ajkainkon.
3. Húzzuk meg a szájkontúrt! Felejtsük el a sötét szájceruzákat, melyek már tíz éve sem voltak divatosak! Egy natúr színű ceruzával korrigálhatjuk ajkaink vonalát, illetve megakadályozhatjuk, hogy kifussunk a rúzzsal.
4. Utolsó előtti lépésként jöhet maga a rúzs, melyet a pontosság és a tartósság érdekében érdemes ecsettel felvinni.
5. Végül érdemes a rúzsra egy vékony réteg szájfényt is felvinni, ami ápolja az ajkakat és nem engedi kiszáradni őket. Természetesen a most divatos matt ajkakat is kipróbálhatjuk, melyekhez ne csillogó szájfényeket válasszunk, maradjunk az egyszerű ápolóknál.

Ha nem csak a vörös rúzsokba szerettél bele, hanem a körömlakkokba is, akkor íme néhány alternatíva a Beauty.hu webáruházából és a legnagyobb márkáktól.

Artdeco High Performance ajakrúzs, Bellapierre – Ruby ajakrúzs, Zuii Organic bio ajakrúzs Classic red, OPI körömlakk – Red Lights Ahead… Where?, Artdeco Kerámiás körömlakk

Képek forrása: Zimbio, Márkaoldalak
Mihály Viktória

Kommentek

Szólj hozzá te is!