Top 5 étel a gyönyörű, ragyogó bőrért
Építsd be étrendedbe az alábbi öt élelmiszert, és akár éveket letagadhatsz majd a korodból! Bőröd 28 naponként megújul, így már egy havi tudatos étkezéssel is észrevehető változást érhetsz el. Ráadásul az egészségedért és a karcsúságodért is sokat teszel a fogyasztásukkal!
Hal, tengeri ételek
Az egészségünk szempontjából is rendkívül fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk halat vagy tengeri ételeket, hiszen a bennük található omega-3-zsírsavat a szervezet nem tudja előállítani. Ráadásul Magyarország halfogyasztása sajnálatosan alatta marad az ajánlott mennyiségnek, így nagy valószínűséggel sokan szenvednek ennek a létfontosságú zsírsavnak a hiányában. Pótlása tehát kiemelten fontos, és nem csupán egészségünkben, de a látványban is megmutatkozik majd jótékony hatása: az arcbőr észrevehetően simább, feszesebb lesz rendszeres fogyasztásától.
Ezt tartalmazza:
– omega3 zsírsav, amely:
- javítja a bőrsejtek állapotát
- simábbá és feszesebbé teszi az arcbőrt
- csökkenti a gyulladásos folyamatokat
- javítja a bőrszárazságot
- lassítja a bőr öregedését
- megakadályozza az érfalakon való lerakódásokat, így megfelelő keringést eredményez, amely a bőr egészségét építi
– cink, amely:
- a pattanásos, gyulladásos bőr ellenszere
- elősegíti az új sejtek keletkezését
- üdévé varázsolja a bőrt
Joghurt
A joghurt hasznos baktériumai rendbe teszi a bélflórádat, így javul az emésztésed, ennek eredményeképpen pedig bőröd állapota, rózsásabb, feszesebb lesz az arcbőröd. Megelőzésként és öregedésgátlóként is kiváló kalciumtartalma révén, amely erősíti a bőr szerkezetét, így az jobban ellenáll az ártó hatásoknak.
Búzacsíra
A teljes kiőrlésű gabonák egyébként is remek hatással vannak a bőrünkre, már elve csak azzal is, hogy kiiktatjuk segítségükkel a fehér lisztet (inzulinszint-emelő hatása az aknék kialakulásának melegágya). A búzacsíra azonban kiemelkedik biotintartalma miatt, amely a zsíranyagcsere alapja, hiánya pedig pikkelyes, fénytelen, száraz bőrt okoz. Ezen kívül a benne lévő E-vitamin segítségével:
- gyorsítja a sejtek megújítását
- javítja a gyulladásos állapotokat
- karbantartja a szöveteket
- lassítja az bőr öregedését
- rugalmassá, simává teszi az arcbőrt
Citrusfélék
A toplistáról természetesen nem maradhatnak le a citrusfélék sem, hiszen a bennük lévő C-vitamin nem véletlenül olyan fontos összetevője a kozmetikai készítményeknek. Bőrünk feszességét, rugalmasságát a kollagén biztosítja, ennek termelésében pedig fontos szerepet játszik a C-vitamin.
A citrusfélék rendszeres fogyasztásával a bőr öregedése lassul, a gyulladások csökkennek, a bőr ragyogóbbá és feszesebbé válik.
A répa
A zöldségek, főleg a salátafélék és a paradicsom antioxidáns hatásuk révén rendkívül hasznosak nemcsak egész szervezetünk, de a bőr számára is. A sárgarépa pluszban még az A-vitamin kitűnő forrása is béta-karotintartalma miatt, így érdemes hetente többször is beiktatni az étrendbe. Az A-vitamin ugyanis a bőr fiatalságának és rugalmasságának egyik letéteményese: erősíti a bőrt, serkenti az anyagcserét, egészséges, ragyogó arcszínt biztosít.
A bőr belső táplálása ugyanúgy felelős hát bőrünk állapotáért, mint a külső törődés. Fogyassz rendszeresen bőrszépítő ételeket, amelyeknek mindegyike remek hatással van az egész szervezetedre, mi több, karcsúságodra is. A joghurttal és a búzacsíraolajjal külsőleg is karbantarthatod az arcbőrödet, hiszen a megfelelő belső táplálás mellett a gondos arctisztítás és -ápolás is alapvető fontosságú. Mindez persze tudatosságot és figyelmet igényel, de cserébe nem akármivel ajándékoz meg: meghosszabbított fiatalsággal. Ennél pedig mi gyümölcsözőbbet kívánhatnánk?
A ragyogó bőr érdekében, ne feledkezz meg a mindennapos és alapos arctisztításról!
Kommentek
Szólj hozzá te is!