Főoldal / Tematikák / Arcápolás / Top 5 étel a gyönyörű, ragyogó bőrért

Top 5 étel a gyönyörű, ragyogó bőrért

Építsd be étrendedbe az alábbi öt élelmiszert, és akár éveket letagadhatsz majd a korodból! Bőröd 28 naponként megújul, így már egy havi tudatos étkezéssel is észrevehető változást érhetsz el. Ráadásul az egészségedért és a karcsúságodért is sokat teszel a fogyasztásukkal!

dessert with sweet cream, fresh berries and granola, closeup, horizontal

Hal, tengeri ételek

Az egészségünk szempontjából is rendkívül fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk halat vagy tengeri ételeket, hiszen a bennük található omega-3-zsírsavat a szervezet nem tudja előállítani. Ráadásul Magyarország halfogyasztása sajnálatosan alatta marad az ajánlott mennyiségnek, így nagy valószínűséggel sokan szenvednek ennek a létfontosságú zsírsavnak a hiányában. Pótlása tehát kiemelten fontos, és nem csupán egészségünkben, de a látványban is megmutatkozik majd jótékony hatása: az arcbőr észrevehetően simább, feszesebb lesz rendszeres fogyasztásától.

Ezt tartalmazza:

– omega3 zsírsav, amely:

  • javítja a bőrsejtek állapotát
  • simábbá és feszesebbé teszi az arcbőrt
  • csökkenti a gyulladásos folyamatokat
  • javítja a bőrszárazságot
  • lassítja a bőr öregedését
  • megakadályozza az érfalakon való lerakódásokat, így megfelelő keringést eredményez, amely a bőr egészségét építi

– cink, amely:

  • a pattanásos, gyulladásos bőr ellenszere
  • elősegíti az új sejtek keletkezését
  • üdévé varázsolja a bőrt 

Joghurt

A joghurt hasznos baktériumai rendbe teszi a bélflórádat, így javul az emésztésed, ennek eredményeképpen pedig bőröd állapota, rózsásabb, feszesebb lesz az arcbőröd. Megelőzésként és öregedésgátlóként is kiváló kalciumtartalma révén, amely erősíti a bőr szerkezetét, így az jobban ellenáll az ártó hatásoknak.

Búzacsíra

A teljes kiőrlésű gabonák egyébként is remek hatással vannak a bőrünkre, már elve csak azzal is, hogy kiiktatjuk segítségükkel a fehér lisztet (inzulinszint-emelő hatása az aknék kialakulásának melegágya). A búzacsíra azonban kiemelkedik biotintartalma miatt, amely a zsíranyagcsere alapja, hiánya pedig pikkelyes, fénytelen, száraz bőrt okoz. Ezen kívül a benne lévő E-vitamin segítségével:

  • gyorsítja a sejtek megújítását
  • javítja a gyulladásos állapotokat
  • karbantartja a szöveteket
  • lassítja az bőr öregedését
  • rugalmassá, simává teszi az arcbőrt

Citrusfélék

A toplistáról természetesen nem maradhatnak le a citrusfélék sem, hiszen a bennük lévő C-vitamin nem véletlenül olyan fontos összetevője a kozmetikai készítményeknek. Bőrünk feszességét, rugalmasságát a kollagén biztosítja, ennek termelésében pedig fontos szerepet játszik a C-vitamin.

A citrusfélék rendszeres fogyasztásával a bőr öregedése lassul, a gyulladások csökkennek, a bőr ragyogóbbá és feszesebbé válik.

A répa

A zöldségek, főleg a salátafélék és a paradicsom antioxidáns hatásuk révén rendkívül hasznosak nemcsak egész szervezetünk, de a bőr számára is. A sárgarépa pluszban még az A-vitamin kitűnő forrása is béta-karotintartalma miatt, így érdemes hetente többször is beiktatni az étrendbe. Az A-vitamin ugyanis a bőr fiatalságának és rugalmasságának egyik letéteményese: erősíti a bőrt, serkenti az anyagcserét, egészséges, ragyogó arcszínt biztosít.

A bőr belső táplálása ugyanúgy felelős hát bőrünk állapotáért, mint a külső törődés. Fogyassz rendszeresen bőrszépítő ételeket, amelyeknek mindegyike remek hatással van az egész szervezetedre, mi több, karcsúságodra is. A joghurttal és a búzacsíraolajjal külsőleg is karbantarthatod az arcbőrödet, hiszen a megfelelő belső táplálás mellett a gondos arctisztítás és -ápolás is alapvető fontosságú. Mindez persze tudatosságot és figyelmet igényel, de cserébe nem akármivel ajándékoz meg: meghosszabbított fiatalsággal. Ennél pedig mi gyümölcsözőbbet kívánhatnánk?

A ragyogó bőr érdekében, ne feledkezz meg a mindennapos és alapos arctisztításról!

Kommentek

Szólj hozzá te is!