Főoldal / Tematikák / Smink / Sminkcenzúra – Számolj le a felesleges sminkkel!

Sminkcenzúra – Számolj le a felesleges sminkkel!

Tudjuk, hogy az általánosítás nem jó, ettől függetlenül a tapasztalataink azt mutatják, hogy míg a tökéletes make-up kivitelezésébe a legtöbben rengeteg energiát fektetnek, a sminktelenségre sokkal kevesebb figyelem jut.

Persze nem véletlenül foglalkozunk ennyit az alapozással, kontúrvonalakkal és társaikkal. A cél az, hogy jól érezzünk magunkat a bőrünkben, ez viszont néha épp hogy ellentmond annak, hogy a bőrünk is jól érezze magát. Ugyan manapság már a legtöbb sminktermék összeállításakor fokozott figyelmet szentelnek arra, hogy minél nagyobb barátságot ápoljon az adott kence a bőrünkkel, mégis akadnak olyan tevékenységek, amelyekben érdemes lenne megálljt parancsolnunk magunknak, és megszabadulni a plusz festékrétegtől.

sminklemosó

MÁDARA Micellás arctisztító 100 ml

Yves Saint Laurent Top Secrets Démaquillant Expert Eyes & Lips Bi-Phase sminklemosó

Mossa Micellás víz 200 ml

Mixa Bi-Fázisú Szemfestéklemosó 125 ml

Garnier Skin Naturals 2in1 szempilla-erősítő sminklemosó 125 ml

A sportolás, a szaunázás, no, és persze az alvás éppen ilyen. Utóbbiról valószínűleg már te is sokat hallottál, hiszen sokszor, sok helyen esik szó arról, hogy a legnagyobb arc elleni bűntettek egyike, ha nem adsz lehetőséget a bőr éjszakai regenerálódására. Mielőtt azt gondolnád, hogy ez csak az egyébként is száraz bőrrel megáldott csajokra vonatkozik, ki kell ábrándítanunk: egyik bőrtípus sem szereti, ha egy éjszakán át nem jut levegőhöz. Póruseltömődés? Ugye, hogy még a szó is szörnyen hangzik? És akkor hol vannak még a töredezett szempillák és az irritálódott szemek?! Ez mind-mind következménye lehet az esti lustaságnak. Szerintünk új nap, tiszta lap, tiszta arcbőr. Ez az alap.

Hasonló a helyzet a sportolással is. A legtöbben munka után ugrunk be egy-egy jógaórára vagy az edzőterembe, így szinte természetes, hogy nagy százalékban sminkben tesszük ezt. Gyanúsan nem is szívesen szabadulunk meg a napi make-uptól, hiszen egy-egy ilyen helyen akarva akaratlanul folyamatosan a saját tükörképünkkel találjuk szemben magunkat, amelyet mindannyian szeretünk szépnek látni. Érthető, hogy az izzadt, kissé leharcolt külsőt is jó lenne egy kicsit feldobni, de ilyenkor érdemes hosszú távon gondolkodni. Megéri az a kis smink a korai bőröregedést? Na, ugye, hogy nem! Mint ahogy a nemkívánatos pattanásokat sem, amelyek szintén könnyedén előbújhatnak, ha úgy döntesz, sminkben izzadsz.

sminklemosó

Apropó, izzadás: ugyan megoszlanak a vélemények arról, hogy a smink gátolja-e a méregtelenítő hatást vagy sem, egy tuti, nem kényelmes sminkben nagyobb mértékű izzadással járó tevékenységeket folytatni, például szaunázni. Kezdjük ott, hogy az elmosódott smink már korántsem olyan szép, mint a frissen feldobott make-up, másrészt pedig ember legyen a talpán, aki kibír egy szaunaszeánszt arctörölgetés nélkül. A smink szuper, de nem a törölköződön a helye, ugye?

Egyébként is: ezeket a tevékenységeket általában egy frissítő zuhany követi, nem? Sminkben zuhanyozni nem túl kifizetődő, mint ahogy az azt követő pakolások és krémek is akkor érik el a legnagyobb hatékonyságot, ha nem kell megküzdeniük a még rajtad maradt sminkrétegekkel.

Tudod, mi a jó hír? Hogy egy lemosás kevesebb időt vesz el naponta, mint végigolvasni ezt a sok-sok érvet amellett, hogy megéri rászánnod az időt a sminkeltávolításra. Találj magadnak saját rutinokat, dobj be egy lemosókendős csomagot a sporttáskádba, tegyél vattapamacsokat az éjjeliszekrényedre vagy csinálj bármit, ami segít neked a rendszeresség kialakításában. Mi veled vagyunk!

Kommentek

Szólj hozzá te is!