Főoldal / Tematikák / Egészség / Komoly beavatkozások vágás és hegek nélkül

Komoly beavatkozások vágás és hegek nélkül

Tudtátok, hogy Kelet-Közép-Európában kizárólag Magyarországon távolítanak el jóindulatú emlődaganatot (fibroadenomát) és jóindulatú pajzsmirigy göböt vágás nélkül? Tudjátok, hogy az orvosok is dolgoznak rádiófrekvenciával, és a fagyasztást a hidegterápián kívül daganatok eltávolítására is használják? Ha visszeret láttok, mit javasoltok? Cikkünkben megkapjátok a válaszokat.

A szépségipar dolgozói nem csak szebbé varázsolják a vendégeiket, hanem szinte mindent tudnak róluk. A magánéleti történések mellett gyakran egészségügyi problémák is szóba kerülnek. Nagyon fontos, hogy ilyenkor a vendég naprakész, hiteles információt kapjon. Megkérdeztük a Premier Med Egészségközpont szakértőit, hogy mit kell tudni a náluk végzett beavatkozásokról.

Pajzsmirigy göb eltávolítás egy tűszúrással

A jóindulatú pajzsmirigy göb kezelésének nemrég az egyetlen módja a nyitott nyaki műtét volt. Az orvostudomány és a technológia fejlődésével lehetővé vált a göb rádiófrekvenciás ablációval történő kezelése. Az eljárás során vékony kezelőtűvel megszúrják az elváltozást, felmelegítik, és a keletkezett hő elpusztítja a kóros sejteket. Ez a lehetőség sok pajzsmirigybetegnek nyújt egyszerűbb, kíméletesebb és ambuláns megoldást, hiszen a vágással, altatással és kórházi tartózkodással járó pajzsmirigyműtétet kiválthatja ez a „tűszúrásnyi” kezelés, melyet altatás, és a nyaki terület felnyitása nélkül végeznek.

Visszerek eltüntetése – személyre szabottan

A visszeresség kialakulásának oka, a visszerekben levő billentyűk záródásának elégtelensége, ami a vénák tágulásához, a végtag duzzanatához, éjszakai görcsökhöz, visszérgyulladáshoz vezethet. Későbbiekben a lábszár bőrén ekcémás, pigmentált bőrelváltozás, vagy lábszárfekély alakulhat ki. Legsúlyosabb szövődményként a mélyvénás trombózist illetve a tüdőembóliát kell megemlíteni.

A hagyományos, fájdalmas, kórházi visszérműtétek helyett a betegek szívesen választják a három ambulánsan végezhető alternatíva valamelyikét: a rádiófrekvenciás, a lézeres, illetve az éren belüli, ragasztásos eljárást.

Jóindulatú emlődaganat eltávolítása vágás és hegek nélkül

A kelet-közép-európai országok közül elsőként Magyarországon vált elérhetővé a jóindulatú emlődaganatok egyik leggyakoribb típusának műtét nélküli eltávolítása, fagyasztásos eljárással, krioablációval. Ezt a technológiát évtizedek óta hatékonyan alkalmazzák különböző szervek jóindulatú és rákos daganatainak kezelése során az USA-ban és Nyugat-Európában.

A krioabláció nagyon alacsony hőmérsékleten, egy tűszúrással, célzottan pusztítja el a kóros elváltozást, nem érintve az egészséges szöveteket. A fagyasztás után ezek a daganatok körülbelül fél év alatt felszívódnak.

A Premier Med Egészségközpont szakértői a fenti témákkal kapcsolatos további kérdésekre szívesen válaszolnak, igény esetén Dr.Schmal Ferenc érsebész ingyenes előadást tart a visszerekről a Beauty olvasóknak. Kérdezni és jelentkezni az alma.arato@gmail.com e-mail címen tudtok.

Kommentek

Szólj hozzá te is!