Főoldal / Tematikák / Egészség / Ki korán kel… – Miért éri meg időben kimászni az ágyból?

Ki korán kel… – Miért éri meg időben kimászni az ágyból?

Azon túl, hogy a mondás szerint aranyat lelünk (most őszintén, kezeket fel, kivel történt már meg ilyesmi?), tényleg gazdagok lehetünk attól, hogy fél órával korábbra állítjuk az ébresztőt. Értsd: időmilliomosok.

korán kelés

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de korábban mi is hajlamosak voltunk arra, hogy „csak még öt percet” felkiáltással megnyomjuk a telefonunkon a szundi gombot, és ezzel a lendülettel a másik oldalunkra forduljunk. Nyilván sokkal könnyebb ez, mint rávenni magunkat arra, hogy felüljünk az ágyban, megtervezzük az indulásig hátralevő idő hasznos eltöltését és kirobbanó energiával pattanjunk ki a paplan alól. Könnyebb, de nem jobb! Nyugi, ezt mi is nehezen hittük el, de amióta gyakoroljuk a koránkelés művészetét, egyre elkötelezettebb rajongói vagyunk. Na, persze azért nem minden nap…

Hogy miért is éri meg lemondani a plusz alvásról? Azon túl, hogy a szundi üzemmód már rég nem pihentető (mégis hogy lehetne az, ha 8 percenként újra megzavar az ébresztő), egy nyugodt reggel sokkal jobban feltölt a naphoz szükséges energiával, mint a kapkodva legurított kávé, a zuhanyzás közbeni fogmosás vagy az öltözés közbeni sminkelés. Bizony, ha az ember lányának nincs legalább nyolc karja, akkor mindezt csak kapkodva, ezáltal felesleges idegeskedéssel tarkítva lehet lezavarni rövid idő alatt, aminek eredményeképpen nem nehéz elérni azt, hogy mire kilépsz a lakásajtón, máris utálod az egész napot. A sorokat olvasva biztosan megelevenedtek ezek a pillanatok, és valószínűleg el sem tudod képzelni, hogy lehet ezt máshogy is csinálni, de talán tudunk pár tippet, amellyel érdemes mindezek elkerülésére törekedned.

Szépülj!

Oké, hogy nem vagy egy morning person, de mégis ki ne lenne boldogabb attól, ha a tükörképe egyértelműen azt mondaná: „te vagy a legszebb a vidéken”. Bár beszélő tükrünk még nincs, de trükk annál több! Egy reggeli hajmosás például csodákra képes. Nemcsak azért, mert frissen mosva minden hajkorona csodásabb, hanem azért is, mert egy kis fejmasszázs beindítja a vérkeringést is. Ha úgy érzed, sehogy sem tudsz az adott napon jó képet vágni a felkeléshez, az arcodra is koncentrálhatsz. Mit szólsz például egy instant arcpakoláshoz? Mielőtt azt hinnéd, ez biztosan nem fér bele a reggeledbe, eláruljuk, hogy létezik olyan verzió is, amelyet mindössze 2-3 percig kell a bőrön hagyni, majd bő vízzel alaposan lemosni. Ennyit bőven megér egy kis méregtelenítés-hidratálás-ránctalanítás kombó, nem? Szintén reggeli fun lehet egy gyors körömfestés is, amellyel az aznapi outfitedhez igazíthatod a színeidet. Dupla nyereség, hogy miközben a körmeid száradnak, kénytelen leszel nyugton maradni, ami egyenlő azzal, hogy nyugodtan ülve megeheted a reggelidet vagy megihatod a reggeli italodat.

Tippünk: AHAVA Instant detox iszappakolás 

AHAVA iszappakolásTáplálkozz!

Ezzel el is jutottunk egy olyan fontos kérdéshez, mint a reggeli. Talán ez az a „hajnali” tevékenység, amelyet a legtöbben hajlamosak vagyunk kihagyni, hogy egy kis plusz időhöz jussunk. Ha valamit, akkor ezt gyorsan felejtsd el, különben nincs jogod azon zsörtölődni, hogy a tested miért nem akar egész nap rendesen felébredni. Persze nem kell rögtön egy egész angol reggelit összeütnöd, de ha legalább arra rászoktatod magadat, hogy mindig legyen otthon néhány müzliszelet vagy valami apró harapnivaló, máris előrébb vagy. Szintén szuper, ha a reggeli rutinodba építed bele a vitaminok szedését is, így ezt sem fogod folyton elfelejteni.

Tippünk: Vital Prof Vitalpajzs Immunon tabletta

Mozogj!

Gondoltál már például arra, milyen jó lehet tényleg napfelkeltekor (na, jó, kicsivel utána) csinálni a Napüdvözletet? Akár évek óta jógázol, akár most merül fel benned először, hogy kipróbálhatnád, hidd el, a reggeli gyakorlást különösen élvezni fogod. Kezdetben bőven elég, ha csak tíz percet szánsz erre a reggeledből, később pedig ki tudja: még az is lehet, hogy reggel hétre jársz majd órára egy közeli jógastúdióba. Vagy te inkább a futásra szavazol? Jó hír, hogy lassan-lassan tényleg megérkezik majd a tavasz, amikor már madárcsicsergés adhatja majd a „talpalávalót”. Mielőtt megijednél, itt sem arról van szó, hogy reggelente kellene lefutnod egy komplett félmaratont, de ha már megkerülöd a háztömböt vagy elfutsz egy kicsit távolabbi boltba reggeliért, máris sokat tettél magadért és a reggeledért. Arra azért figyelj, hogy ha most kezdesz bele a rendszeres mozgásba, az izmaid könnyen lázadó üzemmódba állíthatják magukat, úgyhogy lehet, hogy nem árt előre feltankolni a sportkrém-készletedet.

Tippünk: Dr.Kelen Sport Start bemelegítő gél 

Kommentek

Szólj hozzá te is!