Főoldal / Tematikák / Egészség / 10 ok, amiért hinned kell magadban – Önbizalom tréning

10 ok, amiért hinned kell magadban – Önbizalom tréning

Az elmúlt évben csak úgy történt egyik esemény a másik után. Úgy érzem, mint ha tavaly mást sem csináltam volna csak papírmunkáztam, biztosítások után rohangáltam vagy épp megoldottam valami égő problémát, hol a munkahelyemen, hol pedig a családon belül. Pénzügyileg? Szintén nehéz volt… talán a legnehezebb, amit valaha megéltem.

önbizalom

Sokszor gondolkoztam azon, hogy mikor lesz már vége ennek, vagy éppen azon, hogy bizony ebbe én már belebuktam. Nem hittem, hogy el tudok viselni „még egy dolgot”… de az élet adott „még egyet” megint… és megint….és megint! A jó hír: Kibírtam! Még most is bírom és a negatív gondolataim ellenére sem buktam el.

Csak akkor buktál el igazán, ha nem is próbálkoztál, nemde? Hát én próbálkoztam. Sőt nem csak próbálkozom. Kibírom, kitartok és makacsul megyek előre. De az a dolog, ami igazán megmentett ebben a periódusban azok a barátok, akik azt mondogatták minduntalanul, hogy jobb lesz. Egy idő után én is elhittem, hogy jobb lesz, és hogy meg tudom csinálni. “Látod?” mondta az egyik legjobb barátom, “Nézd. Mennyi mindent csinálsz és milyen elegánsan viseled. Büszke vagyok rád.” Meg tudtam csinálni. Akkor is, amikor minden rossz, kell hinned benne, hogy te uralni fogod bármit is dob az élet eléd. És ha elhiszed, akkor meg is fogod csinálni!

10 ok, amiért hinned kell magadban

1.Mert még akkor is, mikor azt hiszed nem vagy jó semmire, vannak barátaid, akik igenis úgy gondolják, hogy jó vagy!

Mikor teljesen elveszettnek érzed magad, szólj egy barátodnak, találkozz vele és kérj segítséget.

2.Mert lehet, hogy most viharos fölötted az ég, de ez nem tart örökké. A nap újra sütni fog.

Emlékezz rá, hogy az élet ciklikus és jobbá fog válni mindenképp!

3.Mert habár az élet nehéz, te erős vagy!

Néha saját magad legnagyobb ellenségévé tudsz válni. És ha ezt tudod, ne a saját ellenséged legyél, hanem a legjobb barátod! Próbáld becsülni azt, ahogyan a nehéz időket leküzdöd. Becsüld magad, ahogy leküzdöd a stresszt. Légy saját magad hőse!

4.Mert mikor minden sötét és borús, te mindig tudsz találni egy fénysugarat a sötét égen, egy apró boldog pillanatot.

Próbálj az apró pozitív dolgokra koncentrálni, kellemes időjárásra, hogy ma jól néz ki a hajad vagy bármi másra. Egyél egy kocka csokoládét vagy találj valami szépet a téli tájban.

5.Mert a nap ugyan lebukik este, reggel majd úgyis újra felkel.

Meddig tart ez a rossz időszak? Nem örökké. Minden ideiglenes. És lehet valami jó születik ezután a viharos időszak után.

6.Mert a szerencse változik, és legfőképp nem adod fel addig, amíg nem változik.

Hiszen az élet egyenlő arányban küzdelem és győzelem. Ezért maradja a versenyben. Ne add fel. Az a sok veríték, vér és könny előbb utóbb kifizetődik!

7.Mert álmodozó vagy, akinek a nagy tervei csak ideiglenesen vannak félretéve.

Emlékezz mennyi mindent elértél már, mennyi mindent akarsz még csinálni, hogy nem hagyod magad összetörni az élet apró kellemetlenségei miatt.

8.Mert szeretnek, és jó okért szeretnek.

Lehet, most úgy érzed elbuktál, de mindannyian éreztük ezt egy ponton az életünkben. Jusson eszedbe, hogy amikor te azt hiszed, nincs mit adj a világnak, van valaki, aki szerint nélküled nincs világ. Valaki aki, akár barát vagy a párod, úgy gondolja te vagy a legfontosabb.

9.Mert eső nélkül szivárvány sincs.

Hogyan tudnád értékelni a szép időket, ha nem tudnád szembe állítani a rosszal?!

10.Mert nem adod fel! Haladsz előre és csak azért állsz meg, hogy megünnepeld hova jutottál és merre mész.

Habár jelenleg az életed rosszul áll, eljön a te időd. Újra kapsz esélyt, hogy tündökölj!

Forrás: https://www.popsugar.com/love/How-Believe-Yourself-During-Tough-Times-44105536

Kommentek

Szólj hozzá te is!